>
  
  
  
Εκτύπωση

Το ΤΑ.Π.Ι.Τ. εντάχθηκε στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. την 01/01/2017, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 75 και 90 του νόμου 4387/2016
(ΦΕΚ 85/τ.Α'/12-05-2016).

Παρακαλούμε μεταβείτε στην ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.eteaep.gov.gr για την ενημέρωσή σας.

Απο 01/01/2017 η εξυπηρέτηση των πολιτών των τέως Ταμείων-Τομέων-Κλάδων και Λογαριασμών Πρόνοιας που εντάσσονται στο ΕΤΕΑΕΠ θα γίνεται προσωρινά από τις υπάρχουσες υπηρεσίες (δηλαδή, οι ασφαλισμένοι του τέως ΤΠΔΥ θα πρέπει να απευθύνονται στο τέως ΤΠΔΥ, του ΤΑΠΙΤ στο ΤΑΠΙΤ, του ΕΤΑΑ στο ΕΤΑΑ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΤΑΥΤΕΚΩ) κατά τις ώρες υποδοχής που είχαν θεσπιστεί από αυτές και στις αντίστοιχες διευθύνσεις.

Νέα φόρμα επικοινωνίας  www.eteaep.gov.gr/web/form

 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων

Ποιοί ασφαλίζονται

Στον Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων ασφαλίζονται υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι (εκτός από τους τεχνίτες και τους εργάτες), οι οποίοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία έναντι οποιασδήποτε αμοιβής, σε κάθε εμπορική επιχείρηση χονδρικής ή λιανικής πώλησης. Εξαιρούνται οι απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις εμπορίας φαρμάκων και ειδών διατροφής οι οποίοι ανήκουν στην ασφάλιση άλλου Τομέα του Ταμείου.

Οι περιοχές τις οποίες καλύπτει ασφαλιστικά ο Τομέας, είναι οι εξής:

1. Οι περιφέρειες της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης (α) και Θεσσαλονίκης (β), Πατρών, Βόλου και Καλαμών.

1α. Οι δήμοι της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης είναι: Εκάλης, Ν. Ερυθραίας, Κηφισιάς, Καματερού, Λυκόβρυσης, Πεύκης, Μελισσίων, Ν. Πεντέλης, Πεντέλης, Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Πετρούπολης, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Λιοσίων (Ίλιον), Ν. Ιωνίας, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Φιλοθέης, Γαλατσίου, Ν. Χαλκηδόνας, Αγ. Αναργύρων, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Π. Ψυχικού, Ν. Ψυχικού, Αγ. Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Αθηνών, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνος, Καλλιθέας, Ταύρου, Αγ. Ι. Ρέντη, Νίκαιας, Κερατσινίου, Περάματος, Δραπετσώνας, Πειραιώς, Μοσχάτου, Δάφνης, Υμηττού, Ν. Σμύρνης, Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου, Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγμένης.

1β. Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης είναι: Θεσσαλονίκης, Αγ. Παύλου, Αμπελοκήπων, Ελ. Κορδελιού, Ευόσμου, Καλαμαριάς, Μενεμένης, Νεάπολης, Πολίχνης, Πυλαίας, Σταυρούπολης, Συκεών, Τριανδρίας, Αγ. Αθανασίου, Επανωμής, Θέρμης, Ιωνίας, Μηχανιώνας, Πανοράματος, Σίνδου, Χαλάστρας και Ωραιοκάστρου.

2. Οι πρωτεύουσες (δήμοι) των Νομών όλης της χώρας και

3. Οι πόλεις (δήμοι) που ο πληθυσμός είναι άνω των 10.000 ήτοι : Άργους, Αιγίου, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Θήβας, Νάουσας, Ορεστιάδας, Πτολεμαΐδας, Τυρνάβου, Μεγάρων, Σαλαμίνας, Ελευσίνας και Γιαννιτσών.

4. Με το Ν. 2539/1997 έχουν συσταθεί οι νέοι Δήμοι της χώρας, βάσει του οποίου καθορίζονται τα νέα διοικητικά όρια. Τα όρια αυτά έχουν ισχύ από 1/1/1999 και οι εμπορικές επιχειρήσεις, που υπάγονται στην ασφάλιση και έχουν ως έδρα τα όρια των νέων Δήμων, υποχρεούνται να ασφαλίζονται στο ΤΑ.Π.Ι.Τ.

Ασφαλισμένοι του Ταμείου, παραμένουν στην ασφάλισή του, εάν μεταφερθεί η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται ή απασχοληθούν σε υποκατάστημά της, εκτός των καθοριζομένων περιοχών ασφαλιστικής αρμοδιότητας του Ταμείου (Υπουργική Απόφαση Φ.200113/24566/1159 ΦΕΚ Β'/1619/23-11-2005).

* Η ασφαλιστική κάλυψη του Τομέα, πρόκειται να επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ελλάδα.